Snyd

 

Oven på Wordfeud’s enorme succes, er det ikke overraskende, at der har udviklet sig en slags sideindustri, som laver snydeprogrammer og –services til spillet.

Wordfeud Helper

Den mest udbredte snyde-app er Wordfeud Helper. Den fungerer ganske simpelt ved, at du tager et billede af din spilleplade på telefonen. Når du efterfølgende sætter billedet ind i Wordfeud Helper, så kan programmet både se spillepladen og de brikker, du har på hånden, og på den måde analysere, hvor du bedst placerer dine brikker.

Snyd online

Hvis du ikke har en snyde-app installeret, kan du gå på nettet og få forslag til, hvilke ord du kan bygge, med de bogstaver, du har.

Den fremgangsmåde er ikke helt så avanceret som snydeapp’en, for den tager ikke hensyn til de bogstaver, som allerede er på spillepladen. Du risikerer med andre ord, at servicen foreslår dig et ord, du ikke kan placere, eller at der er mulige ord, som servicen ikke foreslår, fordi de skal bygges ved hjælp af bogtaver, som allerede er spillet.

Online-snyderen kan findes på http://www.wordfeudsnyd.dk

Opslag i ordbogen

Det er egentlig ikke snyd at slå op i ordbogen – du kan jo gøre det indirekte via Wordfeud ved at prøve at spille et ord, og så fortæller programmet dig, om ordet er gyldigt.

Der findes også en online-tjeneste, hvor du kan lave det tilsvarende opslag, uden først at skulle genem Wordfeud-app’en.

Den tjeneste kan du med fordel bruge, hvis du er ved at samle bogstaver sammen til et langt ord – så er det rart på forhånd at kunne kontrollere, at ordet er et gyldigt Wordfeud-ord.

Du kan søge i ordbogen på http://leet.dk/wordfeudordbog/

  46 Responses to “Snyd”

 1. Helt enig!

 2. Ordbog.

  Er jeg den eneste der oplever, at ordbogen godtager ord, men spillet gør det ikke? Arktis godtages – selvfølgelig – i ordbogen, men ikke når jeg spiller det. Kan det være en fejl i spillet?

  • Det er ikke alle ord fra Retskrivningsordbogen, der er i Wordfeud-ordlisten. Egennavne (lande, steder, personer) findes i Retskrivningsordbogen, men er ikke gyldige i spillet. Det er grunden til, at du ikke kan spille Arktis – men du kan rent faktisk godt spille afledningen arktisk.

  • Jeg har set ord som VYS og KÅG blive godkendt. Men mit ARMPLADS? Nææææh nej.

   Sammensatte ord er ikke wordfeuds speciale.

 3. Vil rigtig gerne spille Bolche* og har mulighed for at bygge på B så det bliver Bolchet på B ( TB ), det vil den ikke. Min anden mulighed er Bolcher, e’et på rigl ( rigle ) og r’et på u så det er ur. Men nej, ville jo så gerne bruge alle 7

  • Bolsje kan ikke længere skrives med ch. Den eneste godkendte stavemåde i Retskrivningsordbogen er BOLSJE.

 4. Men hvorfor vil den ikke acceptere det??

 5. ØV..ØV.. Jeg er en af de mange som også er holdt op med at spille, dette ellers rigtige sjove spil. I dag handler det mere om hvem der har den bedste app til at finde ordet med.
  Hvor sjovt er det lige at to “personer” som spiller mod hinanden i virkeligheden bare er to programmer som “spiller”. Det svarer til at at du vil tage et spil skak og sætter computeren til at spille mod sig selv. Hyggeligt ikke!? Det er desværre det der sker i øjeblikket.
  Det kan ikke kontrolleres, om den der sidder i den anden ende, benytter et “hjælpe” program. Så ganske kort, kan det siges, at den der har det bedste program/app vinder spillet. Er du en af dem som synes det er sjovt at lade en app klare tankeprocessen for dig, fortsæt du bare, du bliver ikke klogere og spillet dør stille og roligt. Hører du til en af dem som taber lige lovlig ofte, lad dog vær med at spilde din tid, og drop spillet!, eller find en god app der kan klare ærterne for dig :-).. I dette øjeblik udvikles en app som du starter op umiddelbart før Freud, Det eneste du skal gøre er at starte spillet, og så kan du læne dig tilbage. Når computeren har spillet færdig for dig kommer et bip signal, og resultatet gemmes i “autofeudcheat”. App’en udvikles sikkert så den kan klare 5-10 spil samtidig.
  God fornøjelse til dem som stadig tror de spiller mod et menneske..

 6. Den er let nok, plemsker, jeg spiller udelukkende med venner og familie, både unge og gamle så der er forskellig grad af udfordring. Og vi er enige om (eller ikke snu nok til) at det med at snyd, det gør vi ikke i.
  Men ja, da jeg startede, så spillede jeg med de tilfældige som spillet selv vælger, og der gav jeg da også op i tide og utide, fordi jeg simpelthen ikke var andet end mine egne ord, der rent faktisk var “danske”. Dårlige tabere, er de, som vinder på baggrund af en snyde app.

  Kom igen!

 7. spiller også mest med venner og bekendte, men spiller også med mange andre. Hvis man er uheldig at få en med en snyde app, så er det ikke svære and man stopper spillet og finder en ny. Måske kunne en liste med snydernes brugernavn, være en vej at gå selvom det nok vil blive en omfattende liste i sidste ende.

 8. Wordfeud Aid er meget bedre til at finde gode ord på dansk. Perfekt til at komme stærkt igen, hvis man er en dårlig taber! 😉

 9. Til alle de folk der skriver størstedelen af brugere snyder: såså, så er det heller ikke værre.
  Jeg har på fornemmeren at I hovedsageligt bare er dårlige. Mig og min kæreste spiller ofte wordfeud, og ved at være gode til krydsord, ved at lære ord af andre spil og ved at prøve os frem har vi opnået et stort og ret bizart ordforråd.
  Vi vinder størstedelen af vores spil og synes man lidt for ofte bliver beskyldt for at snyde. Det er frustrerende, men har på fornemmelsen at det hovedsageligt er den samme slags drenge som i min spæde ungdom beskyldte mig for at snyde i counterstrike.
  Der er sikkert nogen der snyder, men tror det er de færreste.

  Har dog et spørgsmål som er grunden til at jeg blev ledt ind på denne side: for et par dage siden blev jeg beskyldt for at bruge snydeprogram af en fyr som skrev han havde en app der kunne tjekke om folk snød.
  Jeg går ud fra at han bare var bitter over at tabte (han suttede), men er blevet nysgerrig. Findes en sådan app? Fordi synes det lyder som en god idé – hvis den altså virker, gør den har brugte åbenbart ikke 🙂

  Mvh Rolf Sæmundsson

  • Man kommer ikke uden om at der findes folk som vil snyde, om det er fordi de sutter eller fordi de synes det er sjovt aner jeg ikke men de findes.!

   Men kan dog berolig dig der findes ingen programmer som kan checke din telefon om du snyder, der er ikke VAC på serverne. 😉

 10. Hej Rolf m.fl. Du beskriver selv et stort og ret bizart ordforråd og det er jo netop det der er problemet. Man vælger jo selv hvilke ord man vil spille, så fordi man har erfaret at forkortelsen cg m. fl.(som ikke betyder noget som helst) kan spilles, så behøver man jo ikke at bruge den. Jeg lukker et spil ned øjeblikkeligt når min modstander begynder at bruge ord eller forkortelser der ikke findes. Jeg kan sagtens tåle at tabe til en der skriver cm, kg eller andre “ordentlige” forkortelser, men synes f.eks. det er lidt bizart at man kan skriver nogle forkortelser, mens andre, som f.eks. ca. ikke kan bruges. Jeg synes det er et sjovt spil, men jeg synes der kan bruges alt for mange ord som ikke findes, samtidigt med at der også er mange gode ord som ikke bliver godkendt

  • Der er meget klare regler for hvilke forkortelser, der er gyldige, og der er ikke nogen, der kan skrive en forkortelse, der ikke findes; det accepterer Wordfeud ikke.

   Alle de gyldige forkortelser fremgår af Retskrivningsordbogen, som er autoriteten over skriftligt dansk.

   “CA.” kan du ikke bruge, da den forkortelse kræver et punktum, men det gør “CG” og “MG” ikke.

   Og endelig kan man ikke bruge et ord, der ikke findes; men man kan godt bruge et ord du ikke kender og også ord jeg ikke kender. Men en eller anden kender ordet; ellers ville det ikke være med i ordbogen.

   • det passer simpelthen ikke – jeg har prøvet at slå rigtig mange ord op i retskrivningsordbogen – og de findes ikke.!!!!!!!!!!! F.eks. hænget – sargs – urs – myldres – mok – plør m.m.m.
    Underligt spil

    • De ord, du slår op i Retskrivningsordbogen, er grundformen af ordet. Hvis du eksempelvis slår et navneord op, kan du finde ordet i ubestemt ental (fx BIL). Ordet findes også i alle sine bøjningsformer (BILER, BILEN, BILERNE, BILERS, BILENS, BILERNES), så derfor er der mange flere ord i Wordfeud end du umiddelbart kan finde i Retskrivningsordbogen.

     Slår det et udsagnsord op, finder du det grundform (fx KØRE). Igen findes en lang række bøjningsformer, blandt andet KØR, KØRER, KØRTE, KØRES, så igen er der mange flere ord i ordlisten.

     Især bydeform på udsagnsord og ejefald på navneord giver anledning til nogle ord, som ser sære ud. Fx bliver UR til URS i ejefald, mens udsagnsordet at MOKKE bliver til MOK i bydeform.

 11. cg er centigram.

 12. Problemet ved at bruge linken fra artiklen er, at siden (http://leet.dk/wordfeudordbog/) ikke har den rigtige ordbog; ligesom i øvrigt alle de andre snydesider og snydeprogrammer heller ikke har den rigtige ordbog.

  Prøv selv at skrive “ØRT”, så får du at vide, at ordet ikke findes, med det er forkert. Ordet “ØRT” er på den korrekte ordliste til Wordfeud.

 13. Synes i det er snyd at bruge retskrivningsordbogen på nettet,? Jeg synes det er god hjælp og opfatter ikke mig selv som snyder. Mvh Mette

 14. Jeg sidder og spiller med en, der lægger ord som rufs og braks og forklarer at man kan foretage sig noget i en ruf, eller man kan ligge brak. Disse to sidste kan jeg sagtens acceptere, men de kan sgu da ikke bruges i flertal.
  Fred med ham, der bruger dem, men føj for en ordbog der accepterer det. Og så bliver det ikke bedre af at jeg forsøger at skrive åløb på en måde så det samtidig giver ordene må og bil, og får at vide at mindste ét af ordene ikke gælder.
  Er det en kineser fra paraguay med speciale i russisk, der har lavet den ordbog..?
  Elendigt crap..! Hvordan får jeg mine penge tilbage?

  • Ordbogen er lavet af Dansk Sprognævn og den officielle danske ordbog. Da der kan dannes uendeligt mange sammensatte ord på dansk, så er det kun de mest almindelige, der er med i ordbogen – det er grunden til at fx åløb ikke kan bruges.

   Hvis du vil have pengene tilbage skal du følge proceduren for den markedsplads du har handlet hos (AppStore eller Google Play)

  • Hvad med (i første omgang) at foreslå at ordet bliver tilføjet?
   Istedet for (fra starten) at være negativ ?
   Jeg har i hvertfald oplevet at mange ord aom jeg tidl. ikke kunne bruge – pludselig er gyldige (bliver brugt af modspliller 🙁 )

  • Ja, jeg er fuldstændig enig – det er simpelthen ikke rigtigt at stort set alle ord kan få et s proppet i enden, jeg ved så ikke om det er et flertals s eller et ejefalds s, men det er lige forkert uanset hvad.

 15. køs mærs bævls nids lejrs kir spåners pausers hofs mærs pufs
  lirs gryns sejrs lams desset røgers frisens auras kig bonmol akribi
  synds sets fogs ful bisers

  og mange flere,jeg tror at hvis du bruger disse ord ude i samfundet så
  bliver du sgu indlagt på den lukkede!
  Hilswn PER uden s….

 16. Jeg er enig med Rolf. Jeg har selv gættet krydsogtværs siden barnsben og spillet scrabble og alle andre ordspil jeg har kunnet komme i nærheden af. Har godt kendskab til grammatik og har et stort ordforråd – også de lidt mere sjældne ord. Jeg elsker at ‘nørde’ med wordfeud, så der er sandsynligvis også folk derude, der tror at jeg snyder. Men mange danskere har desværre ret dårlige danskkundskaber, og så forstår jeg da godt at det kan svært at acceptere de sjove bøjninger og underlige ord. Men se det som en mulighed for at blive klogere.
  Til PER uden s: der findes ufattelig mange ord i RO som ikke bruges i daglig tale. Det skal ikke afholde os ordnørder fra at bruge dem i wordfeud 😉
  Til Ewan: rufs og braks er ikke flertal, det er ejefald.

 17. Hvad sker der når man trykker ramdom,får man så en partner der har trykket random samtidigt?
  Hvad er det man spiller med når man får feks,skn2477 ,altid 3 bogstaver og 4 tal og uden billede
  og sindsygt svære at spille imod ,jeg kan få 7 konsonanter men den anden aldrig.
  Er der nogen ansatte i WORDFEUD der får løn for at spille mod en ?

  • Når du vælger at spille mod en tilfældig modstander, får du en modstander som cirka samtidigt også har bedt om at spille mod en tilfældig.

   Jeg tror ikke, at Wordfeud har folk ansat til at sidde og spille – hvis de har, er det i hvert fald et job, jeg gerne vil søge.

 18. Hvorfor kan jeg i wordfeud spille “boglærde” med ikke “boglærdes”? Irriterende, altså…

  • BOGLÆRD står i Retskrivningsordbogen som et tillægsord (en boglærd person). Det betyder, at det kan bøjes i bestemt form og flertal (BOGLÆRDE), men ikke i ejefald. Derfor findes BOGLÆRDES ikke.

 19. Spiller med alle. Hvis jeg oplever at der anvendes ord jeg ikke en gang selv ved hvad betyder, og som lugter for meget af snyd, så resignerer jeg straks – uanset om jeg er foran eller ej. I dag oplevede jeg een der skrev “BOXCALF” Ved at Google ordet får jeg følgende oplysning: boxcalf, (eng., fra am., navngivet af Edward L. White, USA, efter skomager Joseph Box, London; calf kalveskind), en slags kromfarvet overlæder til fodtøj.

 20. Som relativt ny WF-spiller undrer jeg mig en smule over debatten om “snyd” på dette og andre sites.

  Jeg har aldrig testet de såkaldte snyde-apps, der åbenbart foreslår træk baseret på den aktuelle brætstilling. Mit indtryk fra flere artikler er, at de ikke kan hamle op med gode spillere, hvilket er helt logisk, eftersom WF er et både strategisk og taktisk spil, der handler om at placere sig rigtigt på brættet og konkret træffe et valg mellem flere forskellige træk, der hver især rummer både fordele og ulemper ift. pointscore, åbninger til modstanderen etc.

  WF bør således ikke opfattes som en kamp, der handler om, hvem der har lært flest ord udenad blandt de ind imellem ret latterlige ord, som ordbogen tillader.

  Vilkårene er ens for alle, og derfor er diverse ordlister, ordgeneratorer højst et hjælpemiddel, der får spillet til at glide hurtigere, og hjælper nye spillere til hurtigt at komme på omdrejningshøjde med “facitlisten”, så man lærer at spille MØF, DØN, TF etc., når chancen byder sig. I øvrigt er det min egen erfaring på baggrund af mindre end 100 afsluttede spil, at man hurtigt bliver ret selvkørende ift. disse hjælpemidler.

  Jeg har læst, at “rigtige” WF-spillere kun bruger tælleskemaer og så læser ordbøger, når de ikke spiller. Så gør man nemlig ligesom i LIVE SCRABBLE. Det er efter min bedste overbevisning en fjollet argumentation , da WF netop IKKE er LIVE SCRABBLE, men derimod et netbaseret spil, hvor man har ikke mindre end 72 timer til at gennemføre hvert træk.

  I korrespondenceskak er det fx helt normalt, at spillerne benytter sig af skaklitteratur mv., uden at de bliver stemplet som “snydere.”

 21. Hvorfor afvises stolthed?

 22. Jeg søger spillere, der IKKE snyder. Jeg har helt tabt lysten til at spille, fordi jeg kan hurtigt mærke, når folk snyder. Man har simpelthen ikke en chance mod dem, ja og så hopper man selv på vognen. Desværre tabte jeg helt lysten til at spille, men håber at finde folk, der vil spille uden snyd

  • Der er nok ikke mange mange der læser dette, Jeg spiller mod Min ordblinde kone og gaber ca. 75% af vores spil, Hun snyder ikke, men ser ordene på en helt anden måde end de Hun spiller med.
   Mvh Henning

 23. Hvad hedder den app der omtales som Wordfeud Helper ? Synes ikke jeg kan finde den…

 24. Hej. Hvorfor accepteres “agraf” ikke længere?

  • ja, det er underligt! jeg har lige fået pillet 20 ud af mit lår. Da eksisterede de i hvert fald!

 25. Det er jo ret vildt at se denne passionerede debat der udspiller sig på sider som denne. Jeg er kæmpe fan af spillet, og synes, at det er mega lærerigt, på mange planer. Det er vel som soduko; spil der udfordrer de små grå, de regelrette og de dårlige tabere. Og snyderne? De har jo tabt på forhånd! Tak for et intelligent tidsfordriv.

 26. Min statistik er pludselig stoppet med at opdatere min score. Det f….. for dårligt, når man har betalt penge for det. Er der andre, der har oplevet det? Kan man gøre noget ved det?

 27. Når vi bruger snyd så kan det ikke forbinde til vores spil
  Men går tilbage til start siden
  Lisbeth

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)