Regler

 

Dette er de officielle Wordfeud-regler på dansk.


Se også vores side om point i Wordfeud.

Introduktion

Spillets formål er at danne ord på spillepladen ved hjælp af de brikker, du har på hånden. Der tildeles point efter “værdien” af hver brik og den type felt, den bliver placeret på.

Placering af brikker

Brikker skal placeres i en vandret eller lodret linje på spillepladen. Mindst en af brikkerne skal placeres ved siden af en brik, som allerede ligger på spillepladen.

Det første træk er undtaget fra denne regel; her skal en af brikkerne i stedet placeres midt på spillepladen.

Blanke brikker

Udover de almindelige brikker kan en spiller også få en blank brik på hånden. Disse brikker kan tildeles et vilkårligt bogstav, når de lægges på spillepladen. De har en værdi på 0 point.

Bonusfelter

Bonusfelterne på spillepladen ændrer de point, spilleren får ved at placere en brik på dem, på følgende måde:

DL (double letter – dobbelt bogstav): Pointene for den brik, der placeres på feltet, fordobles.
TL (triple letter – tredobbelt bogstav): Pointene for den brik, der placeres på feltet, tredobles.
DW (double word – dobbelt ord): Pointene for det ord, der er bygget over feltet, fordobles.
TW (triple word – tredobbelt ord): Pointene for det ord, der er bygget over feltet, tredobles.

Felter relateret til bogstaver beregnes før felter relateret til ord.

Hvis en spiller bruger alle syv brikker, får han en bonus på 40 point.

Se også vores side om pointberegning i Wordfeud.

Pas

Hvis en spiller ikke kan danne nye ord med de brikker, han har på hånden, kan han i stedet melde pas og lade turen overgå til modstanderen. Hvis der passes tre gange i træk, afsluttes spillet, og det endelige resultat beregnes i henhold til nedenstående regler.

Bytte brikker

En spiller kan vælge at bytte en eller flere af sine brikker i stedet fora t spille et ord. Bemærk, at det kun er muligt at bytte, hvis der er mindst syv brikker tilbage i puljen.

Tidsgrænse

En spiller har 72 timer til at udføre sit træk. Efter denne periode vil spilleren automatisk trække sig fra spillet, og modstanderen har vundet.

Spillets afslutning

Spillet slutter, når en af spillerne har brugt alle sine brikker, og der ikke er flere brikker i puljen, eller efter tre på hinanden følgende pasmeldinger.

Pointene fra de brikker, hver spiller har på hånden, trækkes fra spillerens point. Hvis en spiller har brugt alle sine brikker, lægges værdien af modstanderens brikker desuden til hans point.

Spilleren med det højeste antal point ved spillets afslutning, vinder.

  72 Responses to “Regler”

 1. Der forekommer ord som RUFS latinske medicinske og kirurgiske betegnelser, som ikke står i den store danske ordbog. Endvidere genkender programmet ikke de almindelige bøjninger og endelser på diverse ord.

 2. 72 timer til at trække

  Det er helt vildt, at man først bliver smidt af/ud efter 72 timer. Enten skulle spillerne kunne aftale en anden grænse, eller der kunne være en samlet tænketid som i skak, eller en regel, der sagde, at de første 25 træk havde man så og så lang tid til.

  Mange glemmer deres spil mere eller mindre med vilje i stedet for at opgive (eller spille9.

  • Ja, det ville være fedt, hvis man kunne sætte det op på spillet, så man kunne aftale, om man ville spille “lyn-Wordfeud” eller “snegle-Wordfeud”

 3. HØRT!!! 🙁
  Eller man burde i det mindste kunne køre andre spil sideløbende, hvis nogen staller…

  • Du kan spille op til 30 spil på samme tid. Når du er på spillespladen i app’en skal du blot gå tilbage til oversigtsskærmen og vælge +’et for at invitere nye spillere.

 4. Det kan man da også, bare ikke med samme modspiller.

  • Man kan også godt have flere samtidige spil mod samme modstander – men det er op til en selv at holde tungen lige i munden og holde styr på spillene – især, hvis man spiller med forskellige ordbøger i de forskellige spil.

 5. Må man skrive Å som AA?

 6. Hvordan kan det være, at man kan skrive ordet STAL ? Det kan jeg ikke finde i RO.
  Vh Søren

  • Det ser ud til at være en fejl-genereret bydeform af ordet “stalle” (som fly kan gøre). På danske ord laves bydeformen ved at fjerne dobbelt-konsonanten og e’et. Derfor vil “stalle” ifølge reglen blive til “stal”. Reglen gælder dog ikke for fremmedord, så den rette bydeform af ordet skulle være “stall”.

   Samme problem gælder med “jaz” der er en fejlagtig bydeform at udsagnsordet “jazze”.

 7. Hvor mange point giver det at bruge alle sine syv bogstaver??

 8. Jeg har lige et spørgsmål, når spillet begynder og jeg som første spiller, skal skrive et ord og jeg kun har konsonanter, og dermed ikke er i stand til at skrive noget som helst “KNRSNTS” Så passer jeg. Skal modstanderen så stadig begynde på stjernen?

 9. Der står at man kan bytte brikker. Hvordan gør man det?

 10. Kan det passe at ordene syde, Eli og Elin ikke kan bruges. Det er da ganske normale ord og navne

 11. Hvem har vundet, når begge spillere melder pas i samme omgang? Skal begge spillere blot melde pas 3 gange, eller skal en af dem tvinges til at vælge Resign?

  • Når der er blevet meldt pas 3 gange i tre (dvs 2 gange af spiller 1 og 1 gang af spiller 2) sluttes spillet. Hver spiller får de point, han har på hånden, fratrukket sine point, og vinderen er den med flest point.

 12. Hvorfor kan ordet citat ikke bruges? Jeg kommer tit ud for “normale” ord ikke kan bruges???

  • Citat bør kunne bruges – det står i hvert fald i Retskrivningsordbogen. Kan det være, at et af ordene på den anden led ikke har været gyldige?

 13. Hvorfor kan ordet bilrude ikke bruges i Wordfeud ?

  • Wordfeud bruger retskrivningsordbogen, og den er ikke særlig god med hensyn til sammensatte ord, så derfor er der mange, der ikke kan bruges i Wordfeud.

 14. Er det muligt at slette tilføjede venner?

 15. Jeg troede at man hver begyndte med 86 tiles og førte derfor regnskab med modstanderens forbrug, og forsøgte at lave så lange ord som muligt, snarere end at få DW ogTW kombinationer.
  Da jeg brugte min sidste tile, troede jeg, at modparten havde 48 tilbage, og nu skulle jeg have en masse points fra hende.
  Men da havde hun kun en tile. Hvordan gik det til.
  Jeg spurgte og fik det svar, at man starter med en fælles bunke på 104 tiles. Der tælles ned fra 90 tiles. Når de 90 er brugt, har vi hver 7 tiles tilbage og der står 0 left, ved hver af os.
  Jeg har været på flere wordfeudhjemmesider, men har ikke kunnet finde denne fremstilling nogen steder. Er der andre, som kan?

  • Hver spiller starter med 7 brikker. Resten (90) ligger i en fælles bunke, som man trækker fra, efterhånden som man bruger sine brikker. Hvis du starter med et ord på 4 bogstaver, trækker du 4 nye fra den fælles pulje, som så indeholder 86 brikker. Spiller modstanderen så et ord på 5 bogstaver, trækker han 5 nye fra den fælles puljse, som så er nede på 81 brikker. På den måde fortsættes, indtil der ikke er flere brikker i puljer, hvorefter hver spiller skal forsøge at bruge ale de brikker, han har på hånden, uden at trække nye op.

 16. Hvem kan tilføje ord til WF, som mangler i ordbogen?

  • I første omgang skal de tilføjes til Retskrivningsordbogen, og derefter kan de komme videre til Wordfeud.

 17. Retskrivningsordbog øh man kan ikke starte et dansk spil med at skrive i, ø, eller å men de står i Retskrivningssordbog! ?
  Ole

 18. Ord som ikke bliver accepteret “Jihad” og “NB”. Derimod virker “ord” som “EP”, CL” og “Sax”. Lidt underligt, er det ikke?

  • Det er Retskrivningsordbogen, der er den gældende ordbog, og det tager noget tid at opdatere den, så ord, der først i de senere år har fået anvendelse i dansk (som fx JIHAD) er ikke med endnu.

 19. Jeg er ny i Wordfeud-verdenen, men oplever at når jeg har udskiftet et eller flere bogstaver, så kan jeg ikke vælge at “klikke” på play efter jeg har dannet et ord ? Play-knappen er blevet grå. Hvad gør jeg forkert ?
  Og et spørgsmål mere: Når jeg skal danne det første ord i et nyt spil, skal jeg placere et af bogstaverne i det nye ord på stjernen. Hvad betyder det for mig eller spillet ? Er det hip som hap hvilket bogstav jeg placerer på stjernen – altså om det er det 3. eller 5 bogstav i et ord ? Har det noget med det antal point et givent bogstav giver om det står på stjernen ?

 20. Kan det passe man heller ikke kan skrive landenavne som feks “Mexico”?

 21. Kunne være fedt, hvis det var muligt at blokere en spiller som sender op til 100 anmodninger om dagen.

  Hvorfor kan det ikke lade sig gøre?

 22. Jeg har nogle som er gået med til at spille, men ikke gør det. Det burde være muligt at smide dem ud som bare spærer spillet ved ikke at reagere.
  Ved at kunne udelukke dem giver det plads til seriøse spilere.

 23. Eb. Er det (bydemåde af ebbe “flod eb dig”?

 24. Tidsgrænse
  En spiller har 72 timer til at udføre sit træk. Efter denne periode vil spilleren automatisk trække sig fra spillet, og modstanderen har vundet.

  Jeg har lige tabt til en, der ikke har svaret i 72 timer, så det er ikke korrekt, hvad der står her.

  • Det har jeg aldrig oplevet. Hvilken kommentar står der på det tabte spil? Normalt vil der stå at modstanderen har “resigned”.

 25. Danish game started Apr. 29 18:17Eallen11 won with 107 point

 26. Hvordan skifter jeg spileplade

  • Når du opretter et nyt spil, kan du vælge mellem enten standard-spilleplanen eller en tilfældig blandt de øvrige spilleplader. Du kan ikke selv vælge en bestemt af spillepladerne.

 27. Ja, syde burde jo kunne accepteres, da det er at finde i den danske ordbog. Derimod burde ordet “FANES” ikke kunne accepteres, da det ikke findes som en bøjning af fane.

 28. Jeg har inviteret en ny person til at spille, men der kommer en blå boks frem, der siger: Protocol Error,
  Unknown error (game-limit-exceeded)
  Hvad er problemet?

 29. Jeg ønsker at sætte et Z efter B. Det er ok efter ordbogen, men det er ikke ok, når jeg vil sende BZ. Hvorfor ?
  V

  • BZ står ikke i Retskrivningsordbogen (men BZ’er gør, men det kan ikke spilles i Wordfeud på grund af apostroffen)

 30. Jeg kan ikke skrive “bryne”, selvom det er et almindeligt udtryk, og findes i Retskrivningsordbogen.

 31. Hvorfor ser spillepladen med een spiller pludselig anderledes ud mht placering af bonusfelter?

 32. Hvorfor har bonusfelterne i eet af mine spil lige pludselig fået nye placeringer?

 33. Jeg spiller mod en kammerat og har gjort det i rigtig mange måneder. Altså ikke det samme spil. Men som tiden er gået har jeg lagt mærke til og det har han også efter lidt længere tid at det kunne virke som om at spillet ligesom “hælder” favoritværdigheden meget til den ene side. Altså det virker som om at min kammerat får “de gode og sammenhængende bogstaver”. I 9 ud af 10 spil vinder han overlegent med mere end 100 points. Ganske enkelt fordi jeg får bogstaver meget af tiden som bare ikke passer sammen og han laver mange ord på gennemsnitligt 5 bogstaver gennem et spil. Er der andre end mig der har lagt mærke til at der sker sådan noget når de spiller. Jeg mener ikke personligt at jeg er så dårlig til at stave at det kan være det der er problemet.

 34. Et spørgsmål, som jeg virkelig håber at få svar på, det det irriterer mig så meget, at jeg er parat til at skrotte spillet:

  Hvorfor i alverden godkendes helt almindelige sammensatte ord, som f.eks. “nakkehår”, etc. ikke , mens man godkender en masse forkortelser, som de færreste kender. Til gengæld godkendes kendte forkortelser som “ca”, “ps”,”dk”, etc. ikke!! Må vi få en ordentlig ordbog, tak??!

 35. Hvornår får vi en brugbar ordbog? Tyrkere afvises, det er da flertal af tyrker. Kryber afvises medens krybes godkendes. Desuden er der uforståelige forkortelser, hvad er KB, næppe en fodboldklub, så mangler der en masse andre klubber, det kongelige bibliotek? Så skal vil vel også have det kongelige teater KT? Så er der jol,jan Jon, kender kun ion. Det er alt for ofte man møder helt umulige afgørelser

 36. Hej
  Hvor finder jeg, hvor mange bogstaver af hver, der er med i det danske WF?

 37. Hvorfor anvendes W ikke i Wordfeud?

 38. Jeg spiller turnering og spiller mod en der laver ét træk hver anden dag. Nu har hun ikke spillet i 41 timer. Sådan er det altid, når en modstander er bagud, så spiller de ufattelig langsomt, for at trække tiden ud. Der er 72 timer altså for lang tid! Så nu venter jeg kun på at hun resigner om 31 timer el laver et træk..og der er 3 dage tilbage. Så jeg håber hun har valgt at resigne, for laver hun et træk efter så lang tid, kniber det med at færdiggøre spillet inden turneringen udløber, hvis hun fortsætter i samme stil. Så nedsæt tidsgrænsen under turneringer, tak

 39. Når man bytter bogstaver, bliver bogstaverne stadig i spillet?

 40. Sjovt og hyggeligt spil

 41. Er der ændret på antallet af spil, man må have i gang?
  Har 21 i gang og kan ikke oprette nye spil

 42. afskedsgave – bliver ikke accepteret

 43. Hvorfor godkendes “abc” ?

 44. Hej
  Vi har 7 brikker tilbage i spillet og jeg fører med 18 points.
  Min modspiller bytter 2, 3 og 4 brikker konstant, medens jeg siger pas hele tiden…
  Hvad sker der hvis vi fortsætter sådan ?

 45. Kan det passe at den der starter også ofte slutter. Det giver jo starteren en ekstra mulighed.

 46. Jeg er i samme situation – vi fortsætter i en uendelighed

 47. Start af spil…

  Nr. 1 melder pas og jeg (nr. 2) gør det samme.

  Spillet slutter med nr. 1 som vinder.

  Ikke noget med at vi begge melder pas 3 gange, eller noget, kun EN gang.

  Kan det være rigtigt?

 48. Hvorfor accepterer ordbogen ikke ordet bajas .

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)