jan 302012
 

Den seneste tid har vi set ordene ‘Rabarberkompot’ og ‘Publikumssucces’ som eksempler på danske topresultater i Wordfeud.Vi har set nærmere på ordene, og det ser lidt underligt ud.

Bemærk: Vi har fået nye oplysninger, siden denne artikel blev skrevet. Læs derfor artiklen Et nyt kig på danske Wordfeud-rekorder.

Lad det være sagt med det samme: Både Rabarberkompot og Publikumssucces er gode danske ord. De ville sikker gå igennem i de fleste almindelige spil Scrabble som ord, begge spillere kan enes om.

For Wordfeud er der dog det problem, at de ikke eksisterer i Retskrivningsordbogen, og derfor heller ikke i Wordfeuds ordbog.

Publikumssucces

Af skærmbilledet fra Publikumssucces kan man se, at spillet er udført, før Wordfeud skiftede til Retskrivningsordbogen. Derfor burde det være tilstrækkeligt, hvis ordet fandtes i den danske open source-ordbog – men det gør det ikke. Faktisk er Publikumstække den eneste ordsammensætning med Publikum.

Der er også noget med pointene. Bogstaverne i Publikumssuces giver 51 point. Der er ingen af de 7 lagte bogstaver, der ligger på DL eller TL, så 51 er det antal point ordet giver. Tilbage er så at gange det rette antal TW og DW på. Det er lidt svært at se, om der står TW eller DW bag et par af bogstaverne, men det er faktisk også ligegyldigt. For der er ingen kombination af TW og DW, der gør, at ordets 51 grundpoint kan ganges op og give det spillede 11.195 point.

Vi kan se, at spillet er foretaget mellem de to brugere Dingorider og SleepyCake. Vi har forsøgt at kontakte dem begge for en kommentar, men har kun haft held til at træffe SleepCake. Ham fik vi en chat med (via Wordfeud, naturligvis). Han insisterer på, at ordet er reelt, men kan i øvrigt ikke uddybe, hvordan pointene fremkom.

Rabarberkompot

Skærmbilledet til Rabarberkompot-rekorden viser kun et uddrag af skærmen.  Det kan der selvfølgelig være mange grunde til, men det gør det svært at undersøge spillet nærmere.
Ligesom Publikumssucces findes ordet Rabarberkompot ikke i Retskrivningsordbogen, som i det hele taget ikke har optaget ret mange sammensatte navneord.

For Rabarberkompot er pointene i det mindste regnet rigtigt ud. Bogstaverne spillet på den måde og de felter, som skærmbilledet viser, giver det viste antal point.

Konklusion

Vi kan ikke konkludere, om de danske rekorder er spillet ærligt eller ej. Vi kan højst sige, at tingene ser lidt underlige ud.

Skal vi være endegyldige i vores konklusion, skal vi først med sikkerhed vide, om Wordfeud-ordbogen på en eller anden måde er blevet beriget med ord, der ikke findes i Retskrivningsordbogen.

En anden måde er at få nogle med skarpe grafikerøjne til at se på skærmbillederne, og se om de bærer præg af manipulation.

Hvad tror du? Virker rekorderne reelle?

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)