Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/feud.dk/public_html/wp-content/themes/suffusion/functions/media.php on line 666

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/feud.dk/public_html/wp-content/themes/suffusion/functions/media.php:666) in /var/www/feud.dk/public_html/wp-content/plugins/wp-greet-box/includes/wp-greet-box.class.php on line 493
Den danske Wordfeud-ordbog ændres | Dansk Wordfeud
jan 272012
 

Knapt havde glæden over Wordfeuds skfite fra open source-ordbogen til den officielle Retskrivningsordbogen lagt sig, før kritikerne vendte tilbage. Der var nemlig stadig fejl i ordbogen. Nu er der imidlertid håb forude.

Mange spillere har oplevet frustrationer over ord, som blev godkendt, men hvor det var svært at finde en fornuftig forklaring. Især de korte ord stod for skud, fordi et kort ord spillet på rette tid og sted kan vende lykken i et spil Wordfeud.

Hurtig første version

Dansk Sprognævn har aldrig lagt skjul på, at den ordliste, man sendte til Wordfeud, med stor sandsynlighed indeholdt fejl. Se blot vores artikel om emnet: Ordbogen i Wordfeud.

Den primære årsag var, at den digitale udgave af Retskrivningsordbogen kun indeholdt ordenes grundformer. Da bøjningsformerne også skal indgå i Wordfeuds ordbog, blev disse maskingenereret, før listen blev sendt af sted.

Det svære ejefald

Det betød eksempelvis, at alle navneord fik en ejefaldsform, der bestod af grundformen plus S. Det virker fint for Bil, som bliver til Bils, Mand, der bliver Mands, og så videre.

Der findes også navneord, som ikke rigtig passer ind. Bogstaverne er også navneord og kan bøjes. Se bare sætningen “B’et giver tre point i Wordfeud”. Det giver god mening. Hvad så med ejefaldet? Her kan man sige “B’s værdi er tre point”. Det virker også.

Der findes ingen apostroffer i Wordfeud, så derfor blev de fjernet fra ordlisten. Resultatet blev, at B’s blev til Bs og et nyt ord var opfundet.

En større oprydning

Nu har de flittige mennesker hos Dansk Sprognævn været listen igennem og luset ud i de værste fejlord. Det har givet en ny – og mere korrekt – ordliste, som er sendt af sted til Wordfeud. Derfor kan du regne med, at den nye, forbedrede ordbog er i brug i starten af næste uge.

  3 Responses to “Wordfeud-ordbogen ændres”

  1. Tak for forklaringen. Nu kan jeg bedre forstår hvorfor jeg på et tidpunkt fik “ks” godkendt. Jeg troede det havde noget med “kasse” at gøre, hvilket jeg i daglig brug forkorter til netop ks.

  2. Er der forskel på Wordfeudordbogen på henholdsvis iPhone-og Androidplatformen. Jeg er Androidbruger og har oplevet at ord som “Nibe” og “Lysbue” bliver afvist, mens jeg oplever mystiske ord fra mine modstandere f.eks “mb”.

    • Ordbogen ligger på Wordfeud-serveren, så det er den samme ordbog, der bruges uafhængig af hvilken telefon, du spiller på.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)