jul 022012
 

Man kan ikke spille navne på personer og byer i Wordfeud. Det ved enhver. Stor var derfor min overraskelse, da min modstander spillede den tyske by Køln.

Et arrigt ordbogsopslag senere i Retskrivningsordbogen gik et op for mig, hvad der skete: Køln er ikke kun navnet på en tysk by, det er også bydeform af ordet KØLNE.

Andre egennavne

Af andre byer er ROM naturligvis et oplagt eksempel, fordi det også er en drikkevare, og øen MORS kan spille som ejefald af ordet MOR.

Af personer kan du spiller KARL, som er en person der hjælper på en gård, og også BJØRN.

Kan du flere

Hvilke andre egennavn kan man bruge? Jeg tror ikke, at listen er særlig lang. Kom gerne med dine egne eksempler i kommentarfeltet herunder.

  14 Responses to “Bynavne i Wordfeud”

 1. VARDE , ÅRS, TØRRING

 2. Man kan også skrive Møn og Møen

 3. Hvad med “SØREN”? Det må vel siges at være et drengenavn, eller hvad? Det går helt fint igennem …

 4. Kaj og Jon virker også Donnas

 5. Jan virker også…

 6. Når “søren” bruges i vendinger som “for søren” og “slå til søren” er det ikke et egennavn men et navneord. Det staves således heller ikke med stort forbogstav.

  Spændende som man hele tiden lærer nye ord 🙂

 7. Lotte og søren har jeg spillet.

 8. Sovjet

 9. Jeg har i øjeblikket 92 stednavne, der er gyldige i Wordfeud, og jeg tror der er mange flere; personnavne er lidt mere overskueligt.

 10. Liv, birk, aske, sten, storm, bo, hans,

 11. Mols godtages også

 12. Åse (flertal af ås)

 13. Hvorfor godtages embede ikke?

 14. Hvorfor godtages “embede” ikke?

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)