maj 052012
 

Det kan virke opslidende at spille Wordfeud mod en, som helt åbenlyst snyder. Med et par simple tricks kan du dog tæve din modspiller – især, hvis han snyder.


Vejen til at slå en Wordfeud-spiller, der snyder, er at kende begrænsningerne i de snydeapps, der tilbydes.

De fleste snydeapps gør det muligt at finde ord ud fra de bogstaver, du har på hånden. De mest avancerede fortæller dig også, hvor ordet skal placeres for at få det optimale antal point ved hjælp af pladens bonusfelter.

Strategi mod snyd

De gør til gengæld ikke ret meget ud af at tænke strategisk. Apps’ene tager ikke højde for, at det ikke altid er bedst at spille et ord til mange point – for eksempel hvis det åbner for, at modstanderen kan spille på bonusfelterne.

Når du ved, at snyderne er stærke i spil, hvor det handler om at finde lange ord, men dårlige i spil, hvor der skal tænkes meget strategisk, så skal du sørge for, at spillet bliver meget strategisk og ordvalget ikke er så vigtigt.

Et lukket spil

[suffusion-widgets id=’3′]
Jo  flere steder, der kan bygges nye ord på spillepladen, jo større vil chancen for succes med en snydeapp være. Derfor skal du sørge for spille korte ord – helst parallelt med andre ord på pladen – så der kun er få steder, hvor snyderen kan udnytte sin evne til at finde lange ord.

Bevar potentialet

Samtidigt med, at du spiller korte ord, skal du holde nogle gode bogstaver på hånden, så du er klar til at bygge et ord til mange point, når snyderen uundgåeligt åbner op for, at du kan spille på et bonusfelt.

På den måde optimerer du din chance for succes – også selvom din modstander snyder. Kan du i et reelt spil score 400 point eller mere, så kan du med denne strategi også slå en spiller, som snyder.

  5 Responses to “Tæv snyderne”

 1. I would rather beat a cheater honestly, than become a cheater my self, thank you for the advices

 2. What is cheating?
  In real life, and even at some exams, you are allowed to use all available resources to complete your task.
  If you play Wordfeud, there is nothing to stop you.
  I consider the use of fx orthographic dictionaries quite acceptable, also the use of apps that will find all valid words in your letters acceptable.
  Why not?

 3. Det er IKKE snyd at bruge ordbøger m.v. hvor du selv “slår op” og leder, ligesom når man gætter kryds & tværs. Men det er snyd at bruge diverse apps til at hjælpe sig….

  • Det er jeg helt uenig i. Ordlister, ordbøger og lignende bør være bandlyst, mens du spiller. Problemet er jo, at du kommer ud på en glidebane. Jeg har i reolen det helt store “Krydsordsleksikon”, hvor man blandt andet kan finde ord på 6 bogstaver, der har et “K” som tredje bogstav, så lav en klar skillelinje. I kryds og tværs spiller du jo ikke med en modstander, som du skal tage hensyn til.

   Det eneste, der efter min mening er tilladt er papir, blyant og et tælleskema (som også er det, der er tilladt i autoriserede Scrabble-turneringer)

 4. Ja hvad er det egentlig at snyde? Det giver jo nærmest ingen mening at beskylde nogen for det, når alle har mulighed for ubegrænset at tjekke alle mulige/umulige bogstavkombinationer af på brættet indenfor 72 timer! Hvis altså man har tid, lyst og energi nok til det! Ofte kan man på den måde løbe ind i et ord som man ikke selv kender. Er det så snyd?

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)