feb 012012
 

Når vi spiller Wordfeud, bør vi sende en tak til Dansk Sprognævn. Det er dem, der holder ordbogen opdateret og underretter Wordfeud om ændringer.
I kategorien ‘Statslige institutioner’ blev denne institution oprettet under Kulturministeriet i 1955. Svært at gætte, men det er Dansk Sprognævn, vi skal frem til.

Jeg har aldrig besøgt Dansk Sprognævn, men med sit formål om “på videnskabeligt grundlag at give myndighederne og offentligheden råd og oplysning om det danske sprog” lyder det som et sted med støvede bøger og lange lister med ord.

Måske vil man ikke skyde på, at det sted spiller en central rolle i landets mest populære mobilspil – men det gør det.

Havde det ikke været for Dansk Sprognævn, havde vi spillet Wordfeud med en underlig dansk ordbog, og det halve af spillet havde været at kende de spøjse ord i ordbogen.

I stedet har vi nu den officielle danske Retskrivningsordbog tilgængelig. Fordi Dansk Sprognævn har været sin opgave voksen og forstået, at dansk sprog også udvikler sig andre steder end i aviser og bøger.

At lave Retskrivningsordbogen om til en Wordfeud-liste handler ikke bare om at gemme den i et andet format. Grundlisten af ord skulle beriges med bøjningsformer, og listen skulle gennemgås for at fjerne fejlagtige bøjninger. Ikke nogen nem opgave, og ganske givet et tidskrævende job.

Alt dette har de flinke mennesker hos Dansk Sprognævn gjort, blot for at forbedre livet for os Wordfeud-afhængige – derfor: TAK til Dansk Sprognævn, for at gøre et godt spil endnu bedre.
Er du også taknemmelig på Dansk Sprognævn? Så giv denne artikel +1 på Google eller et Facebook-like – eller del den på Twitter, hvor vi ved, at Dansk Sprognævn også er med.

  2 Responses to “Tak til sprognævnet”

  1. Mangler dog et simpelt ord som ELEFANT i ordbogen *S*

  2. Tak for de pæne og søde ord!! Husk at besøg os på www.http://gangisproget.dk/ – der er skam ikke spor støvet. Og det er der heller ikke på vores anden side sproget.dk

    Og så får i også lige et billedlink, så I kan se, at der ikke er spor støvet inde hos os – på kulturnatten fx :-))

    Fra Kulturnatten: http://www.23hq.com/gangisproget/album/5602917

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)