Hvorfor kan jeg ikke spille et bestemt ord?

 

Det er Retskrivningsordbogen, som udgives af Dansk Sprognævn, der bruges som ordbog i Wordfeud. Det betyder, at du som udgangspunkt kan spille alle de ord, der står i Retskrivningsordbogen.

Undtaget er visse forkortelser og ord på ét bogstav (I, Ø og Å).

Selvom Retskrivningsordbogen er den mest retvisende ordbog over det danske sprog, oplever man alligevel, at nogle danske ord ikke er med. Det gælder en del sammensatte ord, hvor der på dansk kan laves uendeligt mange, og nyere ord (for eksempel ZUMBA), som endnu ikke er kommet med i ordbogen.

[suffusion-widgets id=’3′]

  8 Responses to “Hvorfor kan jeg ikke spille et bestemt ord?”

 1. Jeg fatter stadig ikke, at box og acne ikke kan skrives. De står da i ordbogen.

  • BOX står faktisk ikke i Retskrivningsordbogen, men du kan bruge BOXER, som er en hunderace.

 2. Hej. Det er jo ikke fordi box ikke står i ordbogen at man ikke kan spille det for der er da rigtig mange andre ord som heller ikke står i ordbogen, men som man godt kan spille – sidste nye jeg er stødt på er “nejers”

  • Det er kun de ord, der står i ordbogen, som kan spilles – men også bøjningsformer af ordene. NEJERS er flertalsgenitiv af et NEJ, som i flertal hedder flere NEJER og i genitiv derfor bliver til NEJERS – men indrømmet: det er ikke et ord, man bruger så tit.

 3. En fejl, der tit har irriteret mig, er at man ikke kan få godkendt ÅER!!! Uha I har et forklaringsproblem!!!!

 4. KORNHØST står i retskrivningsordbogen
  Men godtages ikke af Wordfeud! Forklaring??

 5. Genne, gennede, gennet mangler i ordbogen efter min mening.

 6. Jeg savner mulighed for at skrive verber i formen, hvor der føjes -n til navnemåden, f.eks. HUJEN, AVEN, MASEN, MØVEN

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)