jan 212012
 

Normalt er det ikke velset, at eleverne spiller på deres mobiltelefoner i undervisningen. På en norsk skole har eleverne ikke alene lov til at spille – de bliver faktisk undervist i Wordfeud.

Ikke overraskende er eleverne godt tilfredse – men lærerene synes faktisk også, at Wordfeud-undervisningen er en succes.

Det er folkeskolen i den norske by Teiná, der har inddraget det populære Wordfeud i undervisningen. Ideen er at få eleverne til at lære nye ord og tænke over sproget.

Inden danske elever får gode ideer om et udvidet frikvarter, hvor man bare må spille på mobilen, må vi hellere nævne, at der faktisk er struktur i Wordfeud-undervisningen.

Det er læreren, der styrer spillet, og lader eleverne komme med forslag til ord. Hvis de støder på ord, de ikke kender, taler de om, hvad ordet betyder. Læreren sørger også for, at det bliver talt om den rette stavemåde, grammatik og lignende.

Udover det rent sproglige, er der selvfølgelig også strategien i at få så mange point i spillet som muligt.

Vi har ikke hørt om nogen danske skoler, som bruger Wordfeud i undervisningen, men den Danmarksmesteren i Scrabble har tidligere udtalt sig om positivt om Wordfeuds evner til at lære folk stavning. Det var i artiklen Danmarksmesteren i Scrabble giver eksperttips.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)