jul 032012
 

Et dansk firma har udviklet et spil, der skal konkurrere med Wordfeud. De har fundet svaghederne i Wordfeud og forsøgt at lave noget, der er bedre.

Spillet hedder WordZone og er udviklet af firmaet Scandinavian Apps i Odense. Formålet er at lave et spil, der er lige så godt som Wordfeud, men uden nogle af uhensigtsmæssighederne.

Ordbogen

Hvor Wordfeud har valgt at basere sig på ordlisten fra Retskrivningsordbogen, som er den officielle danske ordbog udarbejdet af Dansk Sprognævn, har WordZone i stedet indgået et samarbejde med Gyldendal. Ordlisten i WordZone er derfor baseret på Gyldendals røde ordboger med flere end 700.000 ord.

Udover dansk og de europæiske hovedsprog kommer WordZone med ordbøger på grønlandsk og færøsk.

Frihed

Selvom spillet har en solid ordliste, er man ikke tvunget til at bruge den. I WordZone kan spillerne indbyrdes aftale, at et ord er godkendt, selvom det ikke findes i ordbogen.

Der findes også en særlig udgave af ordbogen, som ikke tillader ejefald af navneord. På den måde undgås, at der altid kan føjes et S til navneord.

Sociale netværk

[suffusion-widgets id=’3′]

WordZone er integreret med Facebook, så du let kan spille det med dine Facebook-vennter. Der er også en automatisk rangliste, som holder styr på, om du er bedre end dine kammerater. Ranglisten udregnes efter Elo-algoritmerne, som også anvendes i skak.

Android på vej

I øjeblikket findes WordZone kun til iOS, men dog i optimerede udgaver til henholdsvis iPhone og   iPad. Scandinavian Apps arbejder på en udgave til Android.

Bogstavfordelingen

WordZone bruger de samme bogstaver som Wordfeud – det vil sige, at du ikke risikerer at blive udsat for Q og W i et dansksproget spil. Fordelingen af bogstaverne er dog ikke helt den samme, da WordZone fordeler bogstaverne i forhold til ordene i Gyldendals ordbog, hvorimod Wordfeud bruger en generel analyse af det danske sprog.

Du kan se fordelingen af bogstaver i WordZone her.

Download WordZone fra AppStore.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)