jul 042012
 

Rumble handler ikke kun om at være hurtig på fingrene og at kunne en masse ord. Der er også en stor mængde strategi.


Den store udfordring i Rumble er tidsbegrænsningen. Hvor du i spil som Wordfeud har al den tid du vil til at tænke over det næste træk, er du i Rumble begrænset til to minutter til at finde så mange ord som muligt.

Det betyder, at du skal sørge for at lave ord hele tiden. Al den tid, du bruger på andet end at lave ord er spildt.

Kendte mønstre

Imidlertid er det svært at lede efter nye ord, mens man er i gang med at stave. Øjnene – og hjernen – kan trods alt kun fokusere ét sted ad gangen.

Derfor er det en god ide at indøve nogle mønstre, som du kan spille uden at tænke, hver gang du ser dem. De letteste mønstre er i kvadrater af 2 x 2 felter, hvor du kan bygge en række forskellige ord. Hvis du eksempelvis har bogstaverne S, T, E og N i de fire felter, kan du (altefter placeringen) bygge STEN, TEN, TENS, NET, NETS, EN, ET, ENS, ES, SE og så videre blot ved at køre fingeren i forskellige mønstre over den samme lille firkant.

Mens du gør det, kan dine øjne lede efter det næste sted at bygge ord.

Bøjningsformer

En anden måde at få tid til at lede efter nye ord, mens du staver, er at finde bøjningsformer. Det er i øvrigt også en god kilde til mange ord og mange point. Ofte kan du bygge navne ord i både ental og flertal og i ejefald.

Bonusfelter

Når du er i stand til at skrive ord og lave point hele tiden, handler det om at lave så mange point som muligt. Du kan umuligt nå at skrive alle ordene på spillepladen inden for de to minutter, så derfor er det vigtigt, at du skriver ordene til flest point.

Det er indlysende, at bonusfelterne er vigtige her. Især i de senere runder, hvor DW og TW giver dig henholdsvs dobbelt og tredobbelt point for de ord, de indgår i. Sørg derfor for at bygge alle de ord, du kan finde omkring DW- og TW-felterne. Bemærk, at hvis du først har skrevet et ord uden at bruge et bonusfelt, kan du ikke senere få bonussen ved at spille det med bonusfeltet.

Hvis bonusfelterne er placeret  i nærheden af hinanden, kan du lave mange point ved at bruge flere bonusfelter i det samme ord.

Falske bonusfelter


De falske bonusfelter kan især være DL og TL, som henholdsvis fordobler og tredobler et bogstavs værdi. De er umiddelbart tiltalende, men hvis de ligger på et bogstav, som kun giver ét point (for eksempel et E), er det ikke nødvendigvis det bedste bogstav på pladen (for eksempel vil U og Y være bedre).

Fordi bonusfelterne DW og TW giver bonus på hele ordet og ikke kun et enkelt bogstav, vil de kun meget sjældent være falske bonusfelter.

Overblik over spillepladen

Det er en god ide at bruge de første par sekunder på at danne dig et overblik over spillepladen, så du kan bruge den resterende tid optimalt.

Start med at scanne efter kendte mønstre, og byg så dem, mens du kigger videre på pladen. Bonusfelternes placering er naturligvis også vigtig, ligesom det er godt at vide, hvor det dyreste bogstav på pladen er placeret.

Endelig er det godt at lægge mærke til, hvor S’erne ligger på pladen, fordi de er gode til at bygge ejefald på navneord (så du fx både kan bygge BIL og BILS) og passiv form på udsagnsord (så du fx både kan bygge EJE og EJES).

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)