jul 272012
 

Hvor går grænsen mellem snyd og ærligt spil i Wordfeud?Er det i orden at slå op i ordlisten, mens man spiller?

Haakon Bertheussen, som skabte Wordfeud, har givet sin mening til kende.

Der er ingen tvivl om, at hvis man bruger et program eller en hjemmeside, der fortæller hvilket ord, der er bedst at spille i Wordfeud, så er man en uærlig snyder.

Ordlister

Ordlisterne, der eksempelvis lister alle gyldige ord med C, er en anden sag. Her skal man stadig selv finde ordet i listen, og man skal også selv placere det på den optimale position på spillepladen.

Nogle mener, at ethvert hjælpemiddel brugt i Wordfeud er snyd, mens andre mener, at  det er ærligt nok at bruge ordlister, fordi de blot kompenserer for en dårlig hukommelse. Havde man klæbehjerne kunne man jo huske alle ordlisterne udenad.

Haakon siger

Manden bag Haakon Bertheussen har taget stilling til emnet på sin blog, og hans holdning er klar. Han siger: “Det er ikke fair play at checke ordlister, mens man spiller. Det er helt i orden at læse dem før og efter spillet, men de ord du spiller skal komme fra din egen hukommelse – ikke fra en ordliste.”

[suffusion-widgets id=’3′]

  4 Responses to “Er ordlister snyd?”

 1. jeg har lige tabt 788-10 jeg passede omkring 70 gange.

  Egentlig troede jeg det var et menneske jeg spillede imod,men det var det ikke!!!!

  Modspilleren wowword? spillede hver gang ord på 92 point og ned til 22.

  Hvordan kommer man til at spille mod levende mennesker.

  Venlig hilsen Per

  • hvad betyder ordene LIXE KØS MÆRS BÆVLS LEJRS KIR SPÅNERS HOFS LIRS VIDENS MÆRS FRISENS AURAS KIGS RØGERS ?er det ord i bruger når i taler sammen?

   Jeg ved det ikke og jeg er ellers ret god til at stave Danske ord.
   Men der ord der bliver godkent af WORDFEUD.

   der er noget jeg åbenbart ikke forstår.

   Hej Per.

   • De fleste af ordene er ejefald af andre ord (KÆ, MÆR, BÆVL, LEJR, VIDEN osv), som er ganske almindelige ord. Bruger jeg dem hver dag? Nej, langt fra – men de står i Retskrivningsordbogen, og det er det, der tæller i Wordfeud.

  • Mellem 800 og 900 point i et spil Wordfeud på standardbræt er ikke unormalt, så scoren på 788-10 virker ikke helt skæv. Hvis du føler, at den spiller, du spiller mod, snyder, kan du jo altid resigne og finde en ny tilfældig modstander. De allerfleste spillere er ret hæderlige.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)