jan 232012
 

Wordfeud er nu blevet opdateret, så det et Retskrivningsordbogen, som benyttes som den officielle danske referenceliste over gyldige år. Et spørgsmål stilles hyppigt: Hvad skal jeg gøre for at få opdatering?
Svaret på spørgsmålet er lige så enkelt som det er vigtigt: Du skal ingenting gøre.
Ordbogen ligger ikke i det spil, du har installeret på din telefon, men på den server, som telefonen kommunikerer med, når det skal undersøges om et ord er gyldigt.
Det er denne ordbog, der er blevet opdateret, og derfor slår rettelsen automatisk igennem hos alle spillere på samme tid.
Ændringen slå igennem omgående, og påvirker derfor også spil, som allerede er i gang.

Kilde: Wordfeud

  15 Responses to “Hvordan får man den nye ordbog”

 1. Man skulle godt nok ikke tro, at der var ændret ordbog. Æv, hvor er der mange, helt normale, ord, som afvises, mens der stadige er underlige ord, der accepteres. Endelserne er heller ikke noget at råbe hurra for, desværre.

  • Der er meget debat om det med endelserne. Mange mener, at det kun skulle være muligt at spille grundformerne, så man ikke kan “stjæle” et ord ved at sætte et S eller E på.

 2. Jeg undre mig over at dem jeg spiller mod kan skrive nogle ord som jeg ikke kan få lov til at bruge. Vuf, Bz, m.m

  • Det lyder underligt. Alle spilleres ord bliver kontrolleret af den samme ordbog, så det virker spøjst, hvis nogen kan spille “ugyldige” ord. Jeg ved ikke med VUF, men BZ er helt sikkert ikke et ord, der kan spilles i Wordfeud.

 3. Vil give Dan fuldstændig ret. Der er godt nok mange mærkelige ord der stadig accepteres og andre helt normale der ikke. Det er ikke helt til at blive klog på.

 4. Hvordan i alverden kan et ord som frir accepteres? Det findes ikke i retskrivningsordbogen på nettet (og staves naturligvis frier).

  • Ordet ‘frier’ (med betydningen anmoder om ægteskab) kan faktisk staves med eller uden e, så både FRIR og FRIER er gyldige – jeg har dog aldrig set det stavet FRIR før – men gyldigt, det er det

 5. Ja det er dog de mest besynderlige ord som accepteres og normale ord der ikke gør!
  Min mand og min søn nægter at spille indtil dette rettes op

  • Hvis du skal have familien med, må du tage fat i Dansk Sprognævn. Det er dem, der vedligeholder Retskrivningsordbogen, som spillets ordliste er baseret på.

 6. lyder underligt at retskrivnings ordbogen skulle være den der er brugt,
  når man kan skrive ord der ikke står i den..?
  nav kan man sætte et s bag på og togs som
  jo heller ikke er et korrekt ord og mange flere endelser(s)

  • Den anvendte ordbog er retskrivningsordbogen med alle bøjningsformer. Derfor er genitivformerne NAVS og TOGS også gyldige ord i Wordfeud.

 7. Atter en af mange ordbogsmæssige fejl: ÆS (madding) godkendes ikke. Et godt, gammelt dansk ord, som man fx finder i DEN STORE DANSKE ORDBOG.

 8. Hvis “cm” er med, hvorfor er “ccm” (kubic centimeter) så ikke med
  Hvad med ordet “BZ

 9. Det kan umuligt være retskrivningsordbogen, som anvemdes, da ‘arvæv’ ikke accepteres.

 10. ‘Arvæv’ findes i retskrivningsordbogen, men accepteres ikke i spillet. Der MÅ være en bug!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)