jan 082013
 

Vi har lavet en komplet guide til at hjælpe nye spillere med at komme i gang med Wordfeud. Vi går både gennem regler, spillestil og strategi, så hvis du lige er kommet i gang med Wordfeud kan du her se, hvordan du kommer på omgangshøjde med dine modstandere.

Vil du have dine Facebook-venner i gang med Wordfeud? Så del denne guide med dem:

1. Reglerne

Du skal kende reglerne, før du får i gang. Du kender måske Scrabble, og så er du allerede kommet langt, men vær opmærksom på, at der er specielle regler i Wordfeud. Det gælder eksempelvis, når du bruger alle bogstaverne, og når du spiller ugyldige ord.

Trin 1: Læs Wordfeud-reglerne.

2. Point

Det er også vigtigt, at du forstår, hvordan pointene opgøres, så du kan optimere dit spil efter det. Der er flere spidsfindigheder i pointene, men vigtigst er det, at tvis du bruger de sidste bogstaver, du har på hånden, får du point svarene til de bogstaver, modstanderen har på hånden, samtidigt med at disse point fratrækkes modstanderen.

Trin 2: Læs reglerne for point i Wordfeud.

3. Lær ord

Wordfeud er et spil om ord, og det er klart en fordel at kunne en masse ord. Du kan garanteret en masse ord i forvejen, men i Wordfeud handler det ikke om at bruge almindelige ord eller om at gøre sig forståelig. Det handler om at bygge ord med de bogstaver, man har, og som kan bruges på spillepladen. Derfor er det en god ting at kunne en masse specielle ord – især med de svære (og pointrige) bogstaver som C, Y og J. For at hjælpe dig der har vi en række ordlister med gode ord med svære bogstaver. Du kan selvfølgelig ikke lære dem alle sammen udenad, men hvis du kigger på dem af og til, hænger der nok flere og flere ord ved.

Trin 3: Se Wordfeud-ordlisterne.
[suffusion-widgets id=’3′]

4. Strategi

Når du kommer hertil opdager du, at det ikke er nok at kunne mange ord. Det handler også om at spille dem rigtigt. Du kan se en gode råd til gode strategier i vores Strategi-sektion.

Trin 4: Lær strategi i Wordfeud.

5. Forkortelser

Når du spiller efter en strategi, bliver du hurtigt glad for korte ord til at fylde ud og til at undgå at lave for mange åbninger til modspilleren. Derfor er det naturligt at bruge forkortelser, men reglerne for, hvilke forkortelser, der duer i Wordfeud, er måske nok simple, men ikke ganske indlysende.

Trin 5: Lær reglerne for forkortelser.

Sidst men ikke mindst

Og husk så til sidst at undgå fristelsen for at bruge en af de mange snydetjenester, der findes. Det er ikke sjovt at sætte computeren til at spille for sig, man bliver ikke klogere af det, og der er absolut ingen ære i at vinde ved hjælp af snyd!

  One Response to “I gang med Wordfeud”

  1. jeg elsker det her spil

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)