jan 162012
 

Wordfeud har indgået en aftale med Dansk Sprognævn, som gør det muligt for det populære spil at bruge den officielle danske
Retskrivningsordbog. Det er et svar til de mange danske kritikere, der har beklaget sig over mangler i den tidligere ordbog, og over de underlige ord, der var med i den.

Bedre ordbog

Tidligere har Wordfeud været baseret på en dansk open-source-ordbog, og selvom den dækker en rigtig stor del af det danske sprog, har den en overvægt af tekniske termer, mens flere helt almindelige ord mangler.

Når Wordfeud kører på den officielle danske ordbog, bør diskussionerne om, hvorvidt noget er et ord eller ej, slutte. Hvis man mener, at der mangler et ord, må man følge den vanlige procedure med henvendelse til Dansk Sprognævn for at foreslå et nyt ord til optagelse i ordbogen.

Sværere at snyde

 


Skiftet fra en åben til en lukket ordbog gør det også sværere for de mange udbredte snyde-apps. Hvor man tidligere frit har kunnet hente Wordfeuds ordbog og på den måde kende alle gyldige ord, skal man nu have rettighed og adgang til Retskrivningsordbogen for at gøre det samme.

Automatisk opdatering

Ordbogen ligger kun på serveren i Wordfeud. Den ligger ikke i de programmer, der kører i telefonen. Derfor er det heller ikke nødvendigt at opdatere Wordfeud-app’en for at få den nye ordbog – det sker helt automatisk.

  3 Responses to “Wordfeud skifter til Retskrivningsordbogen”

  1. mangler ord som nyd og treo

  2. Hmm. Muligvis har I alle ord fra retskrivningsordbogen, men i al fald ikke deres grammatiske bøjninger. Jeg løber igen og igen og igen ind i ord, der ikke bliver godkendt – lige nu var det “brændtes” som i: Der brændtes mange hekse under den spanske inkvisition”. Den havde givet 72 points. I stedet tillader i “HTX” – men ikke de andre uddannelsesforkortelser; “CG” med ikke alle SI-måleenheder – og “CES” men ikke “DNA”… har I kørt retskrivningsordbogen gennem et særligt præferencefilter? (Hov, det var garanteret ikke et ord, hvad? :-P)

  3. Ord som ‘juletid’ og ‘kropsdele’ kender den heller ikke…

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)