apr 172012
 

Lav et spil som Wordfeud

Hvis har undersøgt, hvilke teknologier man skal mestre, for at skrive et spil som Wordfeud.

Fordi Wordfeud kan spilles på både Android, iOS og Windows Phone er der også brugt forskellige teknologier til de forskellige udgaver af spillene. Alle kører dog mod den samme server.

Serveren

Server-delen af spillet er skrevet i scriptsproget Python. For at kommet hurtigere i gang med udviklingen valgte Haakon Bertheussen, spillets oprindelige programmør, at bruge Python-framework’et Django.

På grund af den store mængde brugere afvikles server-delen af spillet på 14 servere – primært placeret i USA.

Mobilspillene

[suffusion-widgets id=’3′]

Spillene på mobiltelefonerne er alle skrevet direkte til det operativsystem, telefonen bruger. Det betyder, at Android-app’en er skrevet i Java, mens iPhone-udgaven er skrevet i C#.

Til Windows Phone-spillet er der ligeledes brugt C# og også Silverlight.

Uddannelse

Haakon Bertheussen er i øvrigt uddannet på Norges Teknisk-Naturvidenskabelige Universitet (NNTU) i Trondhjem og anbefaler varmt, at man tager en IT-uddannelse.

Kilde: databloggen.no

  2 Responses to “Lav et spil som Wordfeud”

  1. Jeg troede udvikling til iPhone var i Objective C, ikke C#… Men Apple og Microsoft er måske blevet gode venner?

    • Det med C# kontra Objective C er lidt underligt.

      De fleste iPhone-programmer skrives i Objective C, men der findes faktisk værktøjer, som eksempelvis MonoTouch, der gør det muligt at skrive iPhone-apps i C#.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)