feb 272012
 

Ordbogen opdateret

Så er den gal igen. Wordfeud har opdateret den danske ordbog. Opdateringen sker som vanligt på baggrund af opdatering i den ordliste, Dansk Sprognævn har udarbejdet. Der er hovedsageligt gode ændringer, men som altid er der fejlene, der løber med opmærksomheden.


Den seneste opdatering af ordbogen koncentrerer sig om de forkortelser, der har skabt forvirring i spillet. Der er blevet ryddet godt og grundigt op i forkortelserne efter nogle nye regler.

Store og små bogstaver

Tidligere har reglen omkring forkortelser været, at forkortelser uden punktum kunne spilles i Wordfeud. Denne regel har nu fået en undtagelse, der siger, at forkortelsen kun må bestå af små bogstaver.

Det betyder, at forkortelser som ug og cl stadig duer, mens for eksempel gHz og kW ikke længere kan bruges.

Det er som regel forkortelser, hvor der indgår personnavne (som Hertz og Watt), der indeholder store bogstaver, men der er også andre – eksempelvis GB for gigabyte.

En uheldig bydeform

Ved opdateringen er forkortelsen AM, som betyder amplitudemodulation, også pillet ud af ordlisten. Det er en forkortelse, der skrives med store bogstaver, så det er helt i tråd med reglen.

Uheldigvis er AM også bydeform at ordet AMME , og bør derfor være et helt gyldigt ord, men det er det altså ikke længere.

  6 Responses to “Ordbogen er opdateret”

  1. Mig bekendt er der ingen W i den Danske udgave af WF ???

  2. Jeg synes stadig at ordbogen er underlig idet mange almindelige ord ikke kan bruges, jeg synes også at det med at man til mange ord blot skal sætte et S på så duer det tros at ordet lyder fuldkomment forrykt

  3. ido – et kunstsprog – ikke accepteret i wordfeud
    dc – titel for kiropraktor (doctor of chiropractic) ikke accepteret i wordfeud

  4. Hvor finder jeg en komplet ordliste til wordfeud on-line ??

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)