apr 212012
 

I et langt interview i den norske avis Aftenposten fortæller Haakon Bertheussen, skaberen af Wordfeud, om opture og nedture på hans vej til at blive it-millionær.

I dag ved vi, at Wordfeud er en gigantisk succes, og at firmaet bag, Bertheussen IT, tjener styrtende med penge på det. Da Haakon Bertheussen startede udviklingen af app’en var det dog ikke for at blive rig.

Ville lege med Android

Han havde netop købt sig en Android-telefon og ville gerne prøve at lave en app til den. Som ivrig Scrabble-spiller irriterrede det ham, at der ikke fandtes et godt Scrabble-spil – med norsk ordbog – til Android, og det satte han sig for at lave.

Det startede i april 2010, hvor Haakon Bertheussen begyndte at skrive spillet i sin fritid ved siden af sit fuldtidsjob som IT-udvikler i firmaet Atmel. Det kostede ham det meste af hans fritid – og hans sommerferie – i de næste fire måneder frem til august 2010.

Øjeblikkelige succes

En aften i august synes han endelig, at han er færdig. Han læner sig tilbage og lægger spillet på Android Market, så det er klar til at blive hentet af millioner af Android-brugere.

Haakon Bertheussen husker tilbage på det første døgn med den beskedne kommentar: “Det blev forholdsvist populært.”

Andre ville måske have sagt, at det omgående blev en succes. I det første døgn blev Wordfeud hentet 10.000 gange. Da succes’en havde varet i en uge, tænkte han for sig selv, at han måske en gang ville kunne leve af Wordfeud.

Læs også: Historien bag Wordfeud

Tre uger efter lanceringen var tvivlen forsvundet, og Haakon Bertheussen sagde sit fuldtidsjob op. Det var lige så meget af nød som af lyst, for Wordfeud krævede al hans tid.

Fordi Wordfeud spilles over hele verden, er det også nødvendigt at understøtte spillerne døgnet rundt. Ofte måtte Haakon Bertheussen stå op midt om natten og løse et serverproblem, så spillerne i USA kunne fortsætte deres orddyster, og indbakken glødede af ros og ris konstant.

Løbende vækst

[suffusion-widgets id=’3′]

Da Haakon Bertheussen sagde sit job op, fortalte chefen, at han altid ville være velkommen tilbage, hvis det nu ikke gik med det der Wordfeud. Chefen skal nok ikke sidde og vente.

I dag genererer Wordfeud mere end 100.000 kroner i omsætning dagligt, og Bertheussen IT er vokset fra at være Haakons eget firma til at være et aktieselskab med regnskabsmedarbejder, markedsføringsfolk og flere udviklere.

Kilde: Aftenposten

  2 Responses to “Wordfeud-skaber taler ud”

  1. Ej hvor sejt! 😀
    Godt klaret, Haakon Bertheussen!

  2. Hej Haakon. Du har brugt al din fritid og en sommerferie på at udvikle Wordfeud. Nu går det ud over millioner af mennesker som bruger al deres fritid på at spille Wordfeud, for hvor bli’r man bidt af det 🙂
    Tillykke med det 😉

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)